sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Zoron miekat part12 - Masking tape, paint, glue and sh*t.

Thärvetuloa teippiseen ja spraymaaliseen paja-yksiön parvekkeelle!

Viimeksi flexattiinhuotrat ja nyt ne tarvitsee vielä maalata.

-----------------------------------------------------------------------------------
HUOMIO!
Käyttämäni työkalut ovat väärinkäytettynä vaarallisia ja ne pitävät meteliä.
Huolehdi hyvästä ilmanvaihdosta ja imuroi/putsaa jälkesi jokaisen työvaiheen jälkeen. Siihen tottuu.
Käytä suojaimia, kuten suojalaseja, hengityssuojainta ja kuulosuojaimia. Älä käytä väljiä vaatteita äläkä ketjuja, jotka voivat joutua koneiden liikkuvien osien väliin ja aiheuttaa vaaratilanteen. Jos sinulla on pitkät hiukset, pidä ne sidottuina ja paidan alla. Varmistu, että tiedät mitä olet tekemässä. En ole vastuussa teidän sohlailuistanne.
-----------------------------------------------------------------------------------

Esivalmisteluna teikataan flexien reunat mahdollisimman tarkasti, jotta maali ei sotke huotrien pintaa. Jos ihmettelette mitä tuo sininen teippi on, se on UV-suojattua kevyesti tarttuvaa maalarinteippiä. Se on hieman kalliimpaa kuin tavallinen mutta se ei ole koskaan "repinyt" allaan ollutta maalipintaa rikki ainakaan minun käytössä. Ja sen voi jättää jopa moneksi päiväksi paikoilleen, kuitenkaan pilaamatta alla olevaa maalipintaa. Tämänlaisia teippejä myy esim. Biltema. Todennäköisesti myös Motonetit, Hong kongit, tarjoustalot jne.

Kriittisimmät teippaukset
Seuraavaksi täytyy peittää isommat alueet mutta teippi on moiseen melko arvokasta, mikäli sillä kaiken haluaa peittää. Itse käytän teippiä vain kiinnittämään sanomalehden huotrien päälle.
Kahvat peitin teipillä, koska niihin kului verrattavan vähän.

Sanomalehteä kannattaa tosiaan kääriä vähintään kaksin-, mieluummin kolminkertaisesti kohteen ympärille JA teipata "lepattava" reuna sanomalehdestä umpeen. Minulle on joskus käynyt niin että väleistä on mahtunut jonkin verran sprayta leijailemaan sisään ja hieman sotkemaan maalipintaa.
Kahvat odottamassa lakkausta.
Mitä pitemmälle projektissa pääsin, sitä vähemmän kuvia muistin ottaa. Loppukirin innostus ja "kiire" ehkä vaikuttivat kuvaamisen muistamiseen...

Jälleen piti valmiiksi miettiä paikat, missä maali saa kuivua rauhassa.
Puukot tuppeineen osoittautuivat sopiviksi telineiksi tavaroistani, jota kaapista löysin. Yksi on Dremelin puristimessa kiinni. Yksi on sorvaamassani kookospähkinänsärkijässä ja yksi on puristimessa, joka on teipattu pöytään kiinni.

Yksityiskohta.
Wonderflexissä on tosiaan kudos, joka pitää muovin paremmin paikoillaan ja jämäköittää levyä. Mutta se myös näkyy maalin läpi ikävän voimakkaasti. Kun läheltä katsoo ;) Onneksi noin pieneen pintastruktuuriin harvemmin kiinnitetään huomiota, jos kokonaisuus toimii.
Sandai Kitetsun huotra on mielestäni kaikista näyttävin. Ja v:mäisin valmistettava... Näiden yksityiskohtien kanssa on sormet poltettu useaan kertaan.

Lisää yksityiskohtaa

Maalauksen ja lakkauksen jälkeen, teipit täytyy ottaa pois, jotta vältytään maalin kuivumiselta teippiin kiinni, joka aiheuttaa teippiä poistettaessa sen, että teippi repii ja rikkoo maalin rajapinnan ikävän näköiseksi.
Nyt näyttää jo kivalta~
Kahvoista puuttuu nyöritykset, jotka antavat lopulliset silauksensa. Huotratkin alkavat näyttää jo melko päteviltä.
Valokuvauksen ammattilainen oikee... Nä mun kuvat on ihan hanurista :'D
Voisi tietenkin ottaa yhden hyvän kuvan, sen sijaan että ottaisi samasta aiheesta monta eri kuvaa... Mutta ehkä joskus opin.
Sandai Kitetsu. MELKEIN valmis.

Nuo "urat" pitäis olla mustat mutta enpä keksinyt kuinka märkää maalia voi suojata joten kultaiseksi meni.
Tosiaan, maalauksen tein samalla tavalla kuin tsubat, eli musta pohjamaali ja todella kevyesti päälle kultamaalilla, todella ohuin kerroksin, kunnes musta juuri ja juuri on peittynyt mutta näkyy yhä himmeästi, saaden aikaan "patinoidun" lopputuloksen.

Tässä vaiheessa tuli viikon tauko, kun maalien piti antaa kuivua. Ja unohdin vielä pahemmin ottaa kuvia...

Noh, kuitenkin. Shuusuin huotraan piti vielä maalata toistuvaa kuviota, jota varten sitten leikkasin jostain piirtoheitinkalvon kaltaisesta vastaavasta sapluunan.

Taas innostuttu leikkimään photarilla...
Tosiaan, Piirsin ensin ristin muoville, sitten vielä toisen, jottai sain kahdeksan-sakaraisen kuvion suuntaviivoiksi. Arvioin kolmannekset lopuksi käsivaralla ja jätin niiden väliin n. 3mm kaistaleet. Sitten tuputin jollain keittiösienellä värin todella kevyesti tämän avulla huotraan, tehtyäni siihen mittaviivat, jotta ne olivat tasavälein.
Piti tarkistaa kuvioiden suunta, koska se ei ollut symmetrinen joka suuntaan, joten suunnalla oli väliä.

HAHAA! KAPPAS! Olen ollut nokkela kuvia käsitellessäni! Tuossa vihreässä korostetussa ympyrässä näkyykin tuo millä tuputin värin pintaan. Tuo taisi olla jämäpala pellavaa. Uskon kyllä että mikä tahansa luonnonmateriaali esim. puuvillakin toimii aivan yhtä mainiosti. Sisälle laitoin pienen pallon vanua.
TUOSTA.
Terien kuviointi, eli hamon. Maalasin ne vapaalla kädellä, satunnaisuuden saavuttamiseksi. Maaleina käytin FolkArtin Metallic Amethyst- ja Metallic Blue Sapphire-maaleja.
Sandai Kitetsun terä.
Kyllä tässä tosi meni sutiessa.
Ja koska unohdin valokuvaamisen osittain, ei minulla ole kuvaa Shuusuin terästä. Mutta sitäkin varten tein sapluunan tuosta vastaavasta muovista kuin aiemmin käytin. En töpöttänyt tupsuttimella vaan sivelin sudilla.

Kitetsun kahvan nyörin sain joskus ale-laarista löytämästäni puneisesta nahkapalasta. Tässä myös suuntaviivat, mistä suunnasta nyörit laitoin paikoilleen.
Yhteensä neljä "leather strippiä" piti leikata.
Toivottavasti uskomattomat photoshop-havainnollistukseni tekevät ymmärrettävän selväksi, miten nyöritykset tein. Aloitin ja lopetin samaan pisteeseen, jonka aina kiinnitin tipalla pikaliimaa. Ylimääräinen nahka leikataan pois.


Yhdistin tähän blogaukseen kaksi erillistä, jotta ei tulisi monta pientä blogausta. Viime blogissa sanoin jäljellä olevan kolme blogausta, tässä ensimmäinen ja toinen, jäljellä enää siis yksi merkintä miekkojen valmistuksesta!

Ensi kerralla kiinnitetään osat toisiinsa, eli kasataan miekat! WOOOOOO!!! \o/

Kiitos lukemisesta ja jaksamisia seuraavan kappaleen odottamiseen!
Muista tilata niin saat varmaankin ilmoituksen asiasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti