maanantai 24. helmikuuta 2014

Nightwingin pamput

Thärvetuloa taas kerran puruiseen mutta myös juotoskäryiseen pajaani!

Tämä projekti oli tilaus myöskin (en jaksa kyllä hetkeen näitä enää tehdä...) ja osoittautui sen verran mielenkiintoiseksi, että pakko se oli tehdä :)

-----------------------------------------------------------------------------------
HUOMIO!
Käyttämäni työkalut ovat väärinkäytettynä vaarallisia ja ne pitävät meteliä.
Huolehdi hyvästä ilmanvaihdosta ja imuroi/putsaa jälkesi jokaisen työvaiheen jälkeen. Siihen tottuu.
Käytä suojaimia, kuten suojalaseja, hengityssuojainta ja kuulosuojaimia. Älä käytä väljiä vaatteita äläkä ketjuja, jotka voivat joutua koneiden liikkuvien osien väliin ja aiheuttaa vaaratilanteen. Jos sinulla on pitkät hiukset, pidä ne sidottuina ja paidan alla. Varmistu, että tiedät mitä olet tekemässä. En ole vastuussa teidän sohlailuistanne.
----------------------------------------------------------------------------------- 

Kyseessä oli siis Yukiconissa tarkkasilmäistenkin näkemät, Nightwingin pamput.
Hepusta löytyy noin 300 erilaista versiota erilaisine pamppuineen googlen haulla, mutta näihin kurmuttajiin päädyimme.
UUUU SHINY!
Ensin tietenkin tein taas mitoituksista suhteutukset käyttäjälle, jotta kepeistä tulisi sopivan kokoiset. Sitten piirsin sen puhtaaksi tietokoneella.
Tekninen piirtäminen <3 Mitat milleissä.
Sitten vielä tein itselleni paremman muistiinpanokuvan aiheesta:
Eikö tämä olisi muka riittänyt? No ei! Koska... öööö... siks!
Kaupasta saa onneksi pyöreää puukeppiä valmiina, eri vahvuisina, joten ei muuta kuin valikoimaan sopivan kokoinen patukka.
Näillä oli kiire tulla valmiiksi ja ei mulla sahaa ollut lähettyvillä, muuta kuin leathermanin nysä.
Useimmiten asioiden järjestyminen on kuitenkin omasta tahtomisesta kiinni, kuin "oikeiden" työkalujen omistamisesta. Ne vain helpottavat elämää kummasti :'P
Tupla-patukat :D
Kannattaa tosiaan unohtaa siirtää kuvat koneelle kamerasta, ennen kuin tyhjentää kameran... Tässä seuraava vaihe... Eli olen sorvannut kapuloihin nuo loivennukset, ajanut sirkkelillä uran sähköjohtoja varten, porannut pohjaan suuren aukon, johon mahtuu 9V paristo ja kytkin, josta tulevat ledit saavat virtansa.
puutyöskentely <3
Porasin tosiaan reiät ledejä varten, sitten poranterän sivulla kaiversin puuhun uran, johon ledi jäisi lepäämään. nuo reiät ovat porattu ristiin, ja niiden välille on vielä porattu aukot, jotta kaikki piuhat mahtuivat kulkemaan puun sisällä piilossa.
Työkalujen väärinkäyttöä mutta en muutakaan keksinyt.
Pohjamaalia, maalia ja lakkaa myöhemmin:
BLING!
Pahoittelen suuresti valokuvien vähäisyyttä. Uskokaa pois, kun sanon että minuakin harmittaa, kun poistin vahingossa kuukauden ajalta tallentamattomat kuvat kamerasta... Sen siitä saa kun laiska on... Oli minulla montakin mahdollisuutta tyhjentää kamera koneelle mutta kun "ei vaan jaksa..." -_-

Patukoihin oli tarkoituksena tulla vielä polystyreenistä (sama tavara josta tein Ace:n liekit) taivutetut muovit noihin ledien "päälle" kuten viitekuvissakin näkyy. Mutta kävikin niin, että kuumailmapuhaltimen sijaan otinkin mukaani akkuporakoneen, koska niillä on identtiset laukut ja painoeroa n. 200g. Joten en sitä hätäpäissäni huomannut. Yritin tehdä taivutuksia vielä kynttilöiden avulla mutta sehän onnistui yhtä hyvin, kuin sokean ratkaisema rubiikin kuutio. Tarkoitus oli lopuksi "hitsata" muovi umpeen, sulattamalla polystyreeni-silppua ksyleenissä, jota olisi voinut käyttää pakkelin tavoin tasoittamaan liitoskohdan. Mutta se kaikki meni pieleen ja kuviakaan mistään näistä polystyreenin käsittelyistä ei tosiaan jäänyt talteen...

Plus toisen astalon kytkin ei tykännyt sprayaamisesta vaan sen liittimet menivät tukkoon spraymaalin takia, jolloin siitä ei siis virta kulje läpi, eli nuo ledit eivät kunnolla pala. Tilaaja: https://www.facebook.com/StaCoPho ratkaisi asian onneksi omalla nokkeluudellaan, kun olin jo valmis heittämään keppien pätkät takkaan.

Olisi ollut kiva kertoa enemmän elektroniikasta mutta kun ei ole kuvia helpottamassa tarinointiani, niin hieman turhalta tuntuu selittää vastuksista, transistoreista ja ledeistä joten jokin toinen kerta sitten \o

Tässä kuva tilaajasta, https://www.facebook.com/StaCoPho :
(Kuvan ottanut: https://www.facebook.com/PeetuhiCosplay?fref=ts )
Such badas. Wow. Very much niec.
Ensi kerralla päästäänkin oman cossini erääseen osaan tutustumaan :D Pääsen myös sen homman myötä VIHDOINKIN perehtymään paremmin lasikuidun ihmeelliseen maailmaan~ Pysykää siis kuulolla ;)

Kiitos lukemisesta ja jaksamisia seuraavan kappaleen odottamiseen!
Muista tilata niin saat varmaankin ilmoituksen asiasta!

2 kommenttia:

  1. Harmi ku kuvat katosivat mutta näistä kyllä tuli loppujenlopuks upeat!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, itseäkin harmittaa kyllä ihan suunnattomasti, ettei polystyreeni-kohdat onnistuneet, sekä kuvien puute :/ Koska se pieni hetki, kun toinen pleksi oli jo lähes paikoillaan, sai tuon kapulan aivan suunnattoman paljon näyttävämmäksi. Ehkä joskus vielä :)

    VastaaPoista