maanantai 3. maaliskuuta 2014

Corvo Attano, pelistä DisHonored. Part0001.

Thärvetuloa kuumaan ja tahmeaan olkkariini!

Tästä lähtee nyt pitkästä aikaa oman tulevan cossini WIP-blogaus. Hahmona on Corvo Attano pelistä DisHonored, jonka pistin ennakkotilaukseen HETI nähtyäni pelin mainoskuvan:
Kertokaapa miten tähän kuvaan EI voi olla saamatta fangasmia? =w=
-----------------------------------------------------------------------------------
HUOMIO!
Käyttämäni työkalut ovat väärinkäytettynä vaarallisia ja ne pitävät meteliä.
Huolehdi hyvästä ilmanvaihdosta ja imuroi/putsaa jälkesi jokaisen työvaiheen jälkeen. Siihen tottuu.
Käytä suojaimia, kuten suojalaseja, hengityssuojainta ja kuulosuojaimia. Älä käytä väljiä vaatteita äläkä ketjuja, jotka voivat joutua koneiden liikkuvien osien väliin ja aiheuttaa vaaratilanteen. Jos sinulla on pitkät hiukset, pidä ne sidottuina ja paidan alla. Varmistu, että tiedät mitä olet tekemässä. En ole vastuussa teidän sohlailuistanne.
-----------------------------------------------------------------------------------

Saattaa sisältää spoilereita! En vahdi mitä kirjoitan, joten jos aiot pelata pelin, tee se ennen kuin luet tästä eteenpäin!

Ja btw, en omista mitään näistä kuvista, mikäli se ei näytä siltä, että se on otettu selvästi itse digikameralla. Muut kuvat kuuluvat niiden oikeille omistajilleen.

Tarkoituksenani on ollut pelin ilmestymisestä saakka cossata tätä hahmoa. Mutta hyvin pian minulle selvisi kuinka syvään suohon olin päättänyt pulahtaa... Ai kuinka niin? Noh, minäpä kerron teille hieman propeista, joita hahmo kantaa päällään :)))

Pelin ensimmäisiä asioita ovat käyttöön saatavat aseet. Aluksi nimettöminä pysyttelevät "hyväntekijät", auttavat Corvon pois kiven sisästä ja jättivät hänelle viemäreihin matkalaukullisen turpasaunaa.

Ensimmäisenä listalla: Teleskooppimiekka!
Eli ku painat 'tosta', ni se aukee "tuolta" ja sit painat sen takas kiinni, ni terä tsingahtaa täältä. OKEI!
Okei. Eli... NOPE.AVI
Sen sijaan, että hankin titaniumia ja koneistan hienomekaanisia rattaita ja jousia, taidan vain tehdä tuollaisen mallia "kiinni" ja "auki" olevat kaksi erillistä kapulaa :'D Ellen sitten jostain saa Tony Starkin älliä (ei muuten tapahdu) ja ryhdy mekaanisten asioiden jumalaksi.

Moving on~
Itselataava yhdenkädenjalkajousi.
Noniin... Seriously?
No tässä on sentään jotain mahdollisuutta. Käytettävissä kun on metallisorvi, -jyrsin ja taidot käyttää niitä. Tästä voi jopa tulla jotain. Paitsi onneksi coneissa ei varmaankaan saa olla toimivia tällaisia, joten väitän sen olevan itselataava ;D Mutta joo... Eiköhän tämänkin parissa hermot mene joitain kertoja. Ja älkää tulko sanomaan, ettei propit saa olla metallia. En kuuntele. Ei tuo kuitenkaan toimi, edes kömpelönä kapulana.

Kolmantena, (jätän oikeasti työn alla olevan asian viimeiseksi) on sitten tällainen näpsäkkä valasöljypistooli. Jossa ruudin korvaa valasöljy. Joka hohtaa. Sinisenä hohtavaa, räjähdysaltista valasöljyä. Joko mainitsin VALASÖLJYN?!
Pääsee leikkimään puuseppää. Onneksi jemmassa taitaa olla eräs keskenjäänyt projekti, josta nappaan puun uusiokäyttöön~
Käteen hyvin sopiva, sileäpintainen, li(i)paistava, maskuliininen ja neljästi laukeava. Se on Corvon ase... Siis... Ollaanpa nyt aikuisiksi... Hänen pistoolinsa! Tasapainoitettu tarkkuuteen ja maksimoitu tehokkuuteen. Tämä ryökäle saattaa olla päätä vaivaava. Toisaalta, helpoin tähän asti olevista. Ainakin ennakkoluuloni mukaan...

Mitäs vielä taskuihin mahtuu? Kranaatteja! Tarttuviakin sellaisia! Jousitoimisia partaterä-helvettejä! Kahta erisorttia luoteja ja kolmea laatua jalkajousen nuolta! Joista yksi hehkuu vihreän uhkaavana unilääkettä neulalla, joka saisi käärmeenkin pyörtymään. Ja kolmas hohkaa sinisenä, jälleen valasöljyn energiaa padoten. Päästään leikkimään LEDeillä! \o/ Joista puheenollen, arvatkaa mikä myös hehkuu?

Ei, ei tuo miekka. Se on vain verinen.
No sankarimme tatuointi! Kuinkas muutenkaan! Eihän tätä voida päästää liian helpolla vaan jantterin kämmenselän täytyy loistaa, kuin maglite talon vintillä! Tähän on jo suunnitelmaa mutta en kerro sitä, koska jos se ei toimikkaan, niin nolottaa :I Joten jos se ei toimi, sanon etten ehtinyt saada sitä valmiiksi ;)

Hehei! Siinä oli ASEET! Mitäs muuta Corvo on keksinyt päälleen kietaista?

Miten olisi valaiden luista vuollut amuletit?
Tuossa viistosti olalta lanteille kulkeva nauha, jossa on noita kolmikärkisiä tsydeemejä.
Tästä tulikin mieleen yksi ryppy rakkaudessa minun ja pelin välillä. Huomaatteko, että Corvo näyttää hieman erilaiselta jostain syystä? No kelaappa takaisin ylös ja katso pukua uudelleen.
Kyllä. Ne nilkit ovat vaihtaneet Corvon puvun jossain vaiheessa vastaamaan hänen VIRKAPUKUAAN! "Hei! Arvatkaa mikä tekisi Corvosta salaperäisemmän maskin lisäksi! Hänen omat vaatteensa!" Joo, sälli juoksee katoilla ja kaduilla omissa kledjuissaan aivan tyytyväisenä ja sitten ihmetellään "miten ne tunnistivat minut?" Minun mielestä tuo alkuperäinen mainoskuva harmailla vetimillä on paljon siistimpi. Siksi teen sen mukaisesti cossini :< Sanokaa mitä sanotte. MULLA ON ARSENAALIA! ;D

Lääkkeet. LÄÄKKEET! *GABABABABA!*

Eli mitäs vielä. Noh, pelintekijät funtsivat varmaan, että joo, tuo pelottava pääkallomaski ei ole tarpeeksi, vetäse tästä niskaan hieman valaanluita. Ja ota tästä vielä kauniilla naisen äänellä puhuva, mekaanisesti sykkivä sydän, jossa on tirkistysluukku... Ainiin, se tietää kaikkien syvimmät salaisuudet ja kaupunkien kirjoittamattomankin historian.
Konsepti-kuvat ovat niin AWESOME!
Takista ym. en lähde edes avautumaan, sitä varten on jo pari käytettyä armeijan sarka-takkia purettuna lipastossa, odottamassa kaavojen uusimista, testaamista ja muutakin suunnittelua.
Mutta se asia, josta mainitsin, että olen jo aloittanut!

Se maski.
Omasta mielestä puvun tärkein osa. Tätä näytetään eniten mainoksissa. Tätä fiilistellään eniten netissä. Tästä on painajaiset tehty.
Tämä osa on minulle tuntematonta aluetta. Muotoilu. Ohuesta materiaalista. Päähän sopiva. Tämän homman aloittamiseen meni arviolta 18kk henkistä valmistelua ja panikointia pieleenmenon pelossa. Mutta lopulta kun kiskaisin, kiskaisin elmukelmut pääni ympärille, työnsin pillit suuhun ja aloin teippimuumioimaan päätäni.
Btw, elmukelmu EI HENGITÄ! Eli kuuma tuli. Kaveri olisi ollut avuksi mutta yksinkin pärjäsin. En silti suosittele sitä kokemuksesta viisastuneena.
Tosiaan, elmukelmu naaman ja hiusten ympärille, ettei teippi tartu ja revi ihoa/hiuksia. Pillit on hyvä asettaa heti suuhun kuin mahdollista, ja jatkaa kelmuttamista. Kun tunnet, että pää on kalvotettu, ota iso rulla jesaria esiin ja revi siitä n. 15cm-20cm paloja ja läästi niitä pää täyteen, parin kerroksen verran.
To flex, or not to flex... That is the problem.
Leikkasin tuon "kypärän" takaraivosta auki, en tiedä paljonko hiuksia lähti mukaan mutta yksin se oli vaikeaa.
Mutta ei niin jännä tai kivulias, kuin seuraava vaihe.
Kuumailmapuhallin, wonderflexiä ja... teippimaski-lämpösuoja.
Tuo teippimaski ei muuten ole tippaakaan tukeva. Se on löysä kuin velhon hiha. Se mitä tein, oli ehkä jopa tyhmää mutta en muutakaan keksinyt :D
Kuumensin siis wonderflexin veltoksi, vedin teippimaskin naamalleni ja laskin kuuman wonderflexin päälle. Onnekseni totesin, että kolme kerrosta jesaria ja n. 6 kierrosta elmukelmua eristi lämmön vain kuuman saunan tasolle. Vähän niinkuin TV-Shopin saunabelt mutta vain niinkuin... Naamasauna :P Muistakaa ne hanskat, kun käsittelette tätä kuumana!
Tosiaan muuten! Wonderflexistä pieni info niille, jotka eivät ole sen kanssa häsänneet koskaan ennen! Wonderflexin eri puolet ovat sileäpuoli ja ristikkoinen puoli. Sileällä puolella on liimapinta, joka tarttuu aika kivasti lähes kaikkeen (sormet, farkut, sohva, näyttö, koira (näin ei käynyt. Nou hätä) ja lattia). Ristikkoisella puolella EI ole liimapintaa mutta kohokuvioinen ristikkokuvio tuppaa yleensä jäämään näkyviin, koska liima on toisella puolella, jolloin tämä pinta täytyy siloittaa jollain, esim. lasikuitutäytteellä (englanniksi, bondo. Suomesta löytyy erinäisistä liikkeistä suunnilleen tämännäköisinä pakkauksina: http://biltema.fi/fi/Autonhoito/Tayte/Lasikuitutayte-36061/ kuten tarjoustalo, tokmanni, motonet jne.) Huoneenlämmössä WF on suht. jämäkkää mutta kuumailmapuhaltimella (jotkut käyttävät fööniäkin, minulla ei ole kokemusta) lämmittämällä, siitä tulee melko pian hyvinkin pehmeää ja muotoiltavaa. Jäähtyminen kestää tovin, mutta sitten voit jatkaa yksittäisten kohtien lämmittämisellä ja painella kohoumia/reunoja litteäksi, koska se muovautuu kuin muovailuvaha (joka polttaa sormia. Hanskat on pop).
Slenderman? Is that you?
Kun WF alkoi hieman kovettua muotoon, helpottui loppuosan muotoilu huomattavasti. 
Sieltä se slenderin henki puskee läpi!
Kun tarpeeksi wonderia oli muotoutunut tarpeisiini, leikkasin ylimääräiset pois tieltä tavallisilla fiskarssin saksilla.
Hanskoista alkoi jäämään jotain nöyhtää kuumaan wonderflexiin.
Leijuva slenderin pää, jokaisen ernun huoneen nurkkaan! Maalattava pimeässä hohtavalla maalilla!
Vahvistin maskia ylijäämä WF:llä, jotta siihen tuli kunnollista jämäkkyyttä. Siinä hommassa tosin polttaa sormet, vaikka on paksut asennushanskat käsissä.
Noita siivujen reunoja pystyy häivyttämään, kuumentamalla niitä ja painelemalla litteäksi.
Dodiih! Nyt ollaan päästy jo parissa tunnissa pitemmälle kuin puolessatoista vuodessa! Kannattaisi aloittaa vaan, jos ei onnistu, niin on kokemusta rikkaampi ja tietää ainakin mitä EI tehdä.

Seuraava vaihe oli piirrellä naamariin suuntaviivoja, joita pitkin leikellä se osiin, koska naamio koostuu paloista, joita yhdistää pienet metallipätkät tai jokin muu.
Älkää välittäkö silmistä/huulista tai mistään. Aikani kuluksi tussailin.
Ja tähän päättyy tämänkertainen blogaus, seuraavaksi on tosiaan paloihin leikkuu, jonka jälkeen olen ajatellut muotoilla ne maskin osien mukaan, päällystää osat lasikuitupakkelilla. Hioa pinnat sileiksi, sitten laittaa päälle pari kerrosta alumiinifoliota, jonka päälle teen kunnon lasikuidusta itse maskin osat. Käytän tätä siis vain pohjana/muottina. Saa nähdä missä ja koska pääsen lasikuitua käyttämään, koska yliopiston käytöstä poistui kaksi rakennusta homeen takia, vietiin tekniikka-rakennuksesta kaikki "ylimääräiset" tilat varastohuoneiksi. Mm. kivityötila ja MUOVI JA LASIKUITUTYÖTILA! Joten... Työtilaa mä metsästän~ Aion saada suuren~ Enkä onnistu koskaan!

Sellaista tällä kertaa ja ensi kerralla toivottavasti päästään roimasti eteenpäin:)

Kiitos lukemisesta ja jaksamisia seuraavan kappaleen odottamiseen!
Muista tilata niin saat varmaankin ilmoituksen asiasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti