sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Zoron miekat part08 - Kahvoja, purua ja maalia

Thärvetuloa takaisin pölyiseen ja puruiseen pajaan!

Viimeksi tehtiin miekkojen kahvoja (tsuka) ja tällä kertaa niitä hiotaan, jyrsitään, hiotaan lisää ja maalataan!

-----------------------------------------------------------------------------------
HUOMIO!
Käyttämäni työkalut ovat väärinkäytettynä vaarallisia, ne pitävät pirusti meteliä JA aiheuttavat paljon pölyä ja purua. Huolehdi hyvästä ilmanvaihdosta ja imuroi jälkesi jokaisen työvaiheen jälkeen. Siihen tottuu.
Käytä suojaimia, kuten suojalaseja, hengityssuojainta ja kuulosuojaimia. Älä käytä väljiä vaatteita äläkä ketjuja, jotka voivat joutua koneiden liikkuvien osien väliin ja aiheuttaa vaaratilanteen. Jos sinulla on pitkät hiukset, pidä ne sidottuina ja paidan alla. Varmistu, että tiedät mitä olet tekemässä. En ole vastuussa teidän sohlailuistanne.
-----------------------------------------------------------------------------------

 Tästä lähdetään liikkeelle. Kahvat ovat liimautuneet yhteen todella hyvin. Hieman pitää kyllä viimeistellä noita reunoja, jotta jyrsimellä saadaan tehtyä hyvät pyöristykset.
 
Keksin kuinka rajoittaa pölyn leviämistä! Imuri vain hiomakoneen taakse! GENIUS! Todellisuudessa se nappaa vain murto-osan pölystä mutta edes vähän auttaa...

Reunat suoristettu! Nyt voidaankin pyöristää reunat jyrsimellä, jotta saadaan ovaalia tuntumaa profiiliin, joka muistuttaa paremmin miekan kahvaa.

Jyrsimessä on kiinni sama terä, jolla tein pyöristykset huotrien reunoihin. Tällä kertaa ongelmaa tuotti kahvan kiinnitys pöytään, mutta onneksi se onnistui silti. Kahva vain piti kääntää ja puristaa kiinni toisesta päädystä per puoli. Aikaa vievää mutta toimi.

Pidin terän kahvan sisällä, kun  puristin sen pöytää vasten. Muutoin puristin olisi saattanut aiheuttaa liikaa painetta ontolle kahvalle ja murskata sen.
Puolet jyrsitty.
 Tähän pyrittiin. Mukavasti pyöristetyt reunat, jotka sopivat käteen.


Aukon puoli:
Hieman on taas epäyhdenmukaiset aukonreunat mutta kahvat menevät paikoilleen, joten ei haittaa.
Käsinhionta viimeiseksi 240-hiomapaperilla. Jälleen "ylimääräisistä" teristä hyötyä maalaustelineinä. Kahdesta kahvasta tulee valkoiset, josta toinen maalataan itsesekoitetulla värillä pensselillä.Yhdestä kahvasta maalataan musta.
Katana mukana, näyttämässä hienolta.
Kyllä. Nämä ovat kivat ja hyvät. Musta kahva menee Sandai Kitetsuun. Valkoinen Shuusuihin. Harmaaksi maalattava kuuluu Wado Ichimonjille.
Mitään näistä ei ole vielä lakattu.
 Aiemmista blogauksistani näkyy kyllä miltä vastikään lakattu kappale näyttää. En näe tarpeelliseksi tässä tilanteessa lisätä moisia kuvia.

Noniin. Nyt on terät, huotrat ja kahvat... Enää tarvitsee TEHDÄ käsisuojat (Tsuba:t) miekkoihin. Sitten on kaikki puuntyöstövaiheet tehty, jonka jälkeen on enää maalaamista, wonderflexaamista, ym. kaikkea, mitä voi tehdä ilman tilaa vieviä, sotkuistavia ja äänekkäitä sähkötyökaluja. Akkuporakone ja kuumailmapuhallin ovat pieniä ja kohtalaisen hiljaisia mutta sotkevia... Mutta esim. kerrostaloyksiössä helposti käytettäviä.

Kiitos lukemisesta ja jaksamisia seuraavan kappaleen odottamiseen!
Muista tilata niin saat varmaankin ilmoituksen asiasta!

1 kommentti:

  1. Hohoo, toi imuriviritys on aika hyvä :D Kyllä hätä keinot keksii!

    VastaaPoista