maanantai 17. syyskuuta 2012

Zoron miekat part04 - Pakkeli on paras. Ja hionta.

Thärvetuloa jälleen puutöiden pölyiseen pajaan.

Viimeksi sirkkelöitiin, hiottiin ja pakkeloitiin ja nyt jatkuu hiominen ja pakkelointi!

-----------------------------------------------------------------------------------
HUOMIO!
Käyttämäni työkalut ovat väärinkäytettynä vaarallisia, ne pitävät pirusti meteliä JA aiheuttavat paljon pölyä ja purua. Huolehdi hyvästä ilmanvaihdosta ja imuroi jälkesi jokaisen työvaiheen jälkeen. Siihen tottuu.
Käytä suojaimia, kuten suojalaseja, hengityssuojainta ja kuulosuojaimia. Älä käytä väljiä vaatteita äläkä ketjuja, jotka voivat joutua koneiden liikkuvien osien väliin ja aiheuttaa vaaratilanteen. Jos sinulla on pitkät hiukset, pidä ne sidottuina ja paidan alla. Varmistu, että tiedät mitä olet tekemässä. En ole vastuussa teidän sohlailuistanne.
-----------------------------------------------------------------------------------

Tällä kertaa aloitin terien hiomisesta. Niissä oli edelleen melko jyrkät jäljet sirkkelin terän jättämänä.

Terä osoittaa pyörimissuuntaan, kun hiotaan viisteistä sirkkelin jäljet pois.
 Tämä oli jälleen sormille melko hazardia toimintaa. Mutta onneksi hiomapaperi ei tee sormelle pahaa jälkeä, ellei sormi jää jonnekin väliin. Jos sormi vain osuu hiomapaperiin ylhäältä, ei iho muuta kuin hieman lämpene. Ainakaan minulla ei ole kynnen kulumista pahempaa tapahtunut tässä toiminnassa.

Ei-niin-hyvä ystäväni, nauhahiomakone.
Sitten vain rauhallisella työtahdilla, varmasti ja varovaisesti, hiotaan kaikki terät.

Ei kyllä olisi yhtään enempää jaksanut hioakaan...
Noniin, miekat hiottu. Ainakin suurimmat jäljet. Mites ne huotrat jaksaa... Viimeksi ne pakkeloitiin ja jätettiin kuivumaan. On aika hioa karkeimmat pakkelipaakut pois.

Vasemmanpuoleisin hiottu. Hiomapapereilla karkeasta hienompaan. Viimeinen hionta 240:llä.

Toistetaan sama hionta-prosessi jokaiselle huotralle. TA-DAA! Huotrat ovat lähes maalauskunnossa! Seuraavaksi hiotaan terät vastaavanlaiseen kuntoon.

#4 Hiottu. Pinnassa jo värinkin puolesta vissi ero.
Ja sitten jatketaan hiomista... ENÄÄ KUUSI JÄLJELLÄ!

Testikappale varsinaisten ja hiottujen kappaleiden päällä.
Teriä en aio pakkeloida, KOSKA! Vanerissa on se aiemmin mainittu puunsyykuvio, jonka näkyminen maalin läpi ei haittaisi ollenkaan, koska kyseessä on metalliksi maalattava kappale. Tämä pieni kuvio (mikäli edes kaiken sen maalin alta näkyisi) olisi vain eduksi, tässä käyttötarkoituksessa.

Kaiken tuon hiomisen jälkeen, pääsee taas työstämään. Maalausta ajatellen, kappaleethan täytyy pystyä ripustamaan/asettamaan jonnekin kuivumisen ajaksi. Päätin porata kahvan sisään, piiloon tulevaan osaan, reiän, josta pujottaa rautalangan ja roikottaa siitä kappaletta maalauksen ja kuivumisen ajan.

Jo poratun reiän tarkoitus oli olla myöhemmin reikä, josta tappi menisi...
Olisi riittänyt, että olisin porannut vain reiän alapäähän, enkö kaksin kappalein. Mutta tehty mikä tehty ja onneksi se tuli piiloon.Tosiaan, porasin samalla kerralla kaikkien terien läpi.

Jotenkin hauskan näköistä~
Nyt kun terät ja huotrat on hiottu, pitää viimeistään tässä vaiheessa hankkia maalit. Itse käytän spraymaaleja helppokäyttöisyyden, nopeuden ja hyvän työjäljen vuoksi. Mutta kuten kaikissa työkaluissa, niitä täytyy osata käyttää oikein.

Kiitos lukemisesta ja jaksamisia seuraavan kappaleen odottamiseen!
Muista tilata niin saat varmaan ilmoituksen asiasta!

4 kommenttia:

 1. Kiva lukea välillä cossiblogeja äijänäkökulmastakin. (Tunnun nyt toistelevan tätä miehisyyskeissiä, mutta kun se on oikeasti piristävää.) :D

  Näitä lukiessa kyllä alkaa painumaan omat proppijutut häpeällisesti taka-alalle. Sukkaan niissä siis ihan tuelta ja kaiken näiden teknisten vempainten käyttö jo vähän hirvittää. Et ole ajatellut tehdä tilaustöitä jossain välissä?

  VastaaPoista
 2. On tässä jo muutamalta suunnalta tullut tuo tilaustyö-kysymys ja vastaus on edelleen, että en. Näihin töihin menee aikaa silmittömän paljon ja kukaan ei ole tosissaan maksamassa niitä summia, joita korvaukseksi pyytäisin ;D
  Esim. Nämä Zoron miekan. Niiden tekemiseen meni 1.5kk:n aikana 17 päivää ja n. 3-4h joka päivä :'P (Maalien kuivumisajat ym. tauottivat työtä, joka pitkitti kokonaisaikaa)
  Olen kyllä suunnittelemassa Frostbiteen taas proppipaneelia ja aiheena olisi, mitä kaikkea kotona voi tehdä, ilman erityisiä laitteita ja koneita :)

  VastaaPoista
 3. Jos todella olet pitämässä paneelin, niin sinne täytyy kyllä sitten tulla :D Oppimista nimittäin riittää... Mieleeni nousi, että mistä puusta sinä olet noita Zoron miekkoja tehnyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin sen jo tuolla toisessa osassa mainita, että 9mm koivuvanerista nuo on tehty :)

   Poista